2010-09-06

Aviečių derlius

Turguose turgeliuose pasirodė galybė aviečių. Reikia išbandyti Beatos Nicholson aviečių kremą. Išėjo nesvietiško švelnumo, lengvumo, skanumo, saldumo ir kitokio -umo desertas.
Aviečių kremas
Reikės:
4 kiaušinių tryniai
8 šaukštai cukraus (jei avietės rūgštokos galima dėti ir daugiau)
1 nubrauktas šaukštas krakmolo
500 ml grietinėlės
1 litras aviečių

Verdame kiaušinių kremą. Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo, dedame nubrauktą šaukštą krakmolo ir vėl gerai išmaišome. Grietinėlę pakaitiname puode (bet neužviriname), sumaišome su trynių mase ir toliau kaitiname ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Kada kremas pakankamai sutirštėjęs sužinosime perbraukę kitą šaukšto pusę pirštu. Jei kremas nesubėga atgal- jis tinkamo tirštumo. Paliekame atvėsti.

Avietes sutriname elektriniu trintuvu ir pertriname per sietelį, kad liktų tik aviečių masė be grūdelių. Aviečių masę sumaišome su kremu, supilstome į mažas stiklinaites ar puodelius ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 5-6 valandoms. Patiekti papuoštą šviežiomis avietėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą