2010-08-25

Vyniotinis su šokoladiniu kremu

Vyniotinis su šokoladiniu kremu
Reikės:
8 tryniai
4 baltymai
100 gr cukraus
20 gr krakmolo
80 gr miltų
100 gr juodojo šokolado
200 ml 35 % riebumo grietinėlės
100 gr lazyno riešutų
2 valgomi šaukštai cukraus pudros

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Trynius išplakti su cukrumi, sudėti prasijotus miltus, krakmolą ir vėl gerai išplakti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su trynių mase. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, gautą masę tolygiai paskirstyti skardoje ir kepti apie 10-15 min. Iškepus biskivitui jį dar šiltą susukti į vyniotinį ir uždengti drėgnu rankšluoščiu.
Šokoladą ištirpinti ant garų, įdėti 5 arbatinius šaukštelius grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakti ir sudėti į šokolado masę. Sudėti nuluptus ir sukapotus lazdyno riešutus, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti. 
Vyniotinį ištepti kremu ir vėl jį susukti. Ar dar jį geram pusvalandžiui įdėjau į šaldytuvą, kad pastingtų. 

P.S. man šis vyniotinis priminė tarybiniais laikais darytą pyragą ,,Naujiena". Bet šis ne toks riebus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą