2010-09-07

Prancūziškos salotos

Mano vyras žino kaip man patinka gaminti ir ta proga padovanojo dovanų sesiją ,,Kulinarijos studijoje". Šiame įraše nepasakosiu kaip ten man patiko ir kaip svajoju išbandyti visas likusias siūlomas sesijas. 
Šį kartą demonstruoju per prancūzišką vakarienę gamintas ir vėliau namuose pakartotas salotas. Man jos labai patiko. Vyrui-ne. Vien tik todėl, kad jis nemėgsta pelėsinio sūrio. 
Prancūziškos salotos su pelėsiniu sūriu
Reikės:
1 didelės kriaušės
100 gramų salotų rukola
120 gr salotų ,,Lolo rosso" (yra pirkti Lietuvos supermarketuose)
50 gr graikiškų riešutų
3 šaukštai cukraus pudros
100 gr mėlynojo pelėsinio sūrio (geriausia ,,Dorblu")
Padažui: 1 šaukštas medaus, 3 šaukštai balzamiko acto, 150 ml alyvuogių aliejaus

Kriaušę nulupti ir supjaustyti skiltelėmis (ne labai plonomis). Kriaušės skilteles pakepame ant alyvuogių aliejaus kol gražiai pakels. Išimame ant popierinės servetėlės. 
Sausoje keptuvėje apkepiname graikiškus riešutus, apibrastome cukraus pudra ir nuolat maišant kepame, kol cukraus pudra išsilydis ir riešutai karamelizuosis. 
Lėkštėje iš nuplautų salotų formuojame bokštelį, jį sulaistome padažu. Iš šonų dedame keptas kriaušes, kūbeliais pjaustytą sūrį ir pabarstome keptais graikiniais riešutais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą