2010-08-25

Vasariška pomidorų sriuba

Pomidorų sriubos galima sakyti nemėgstu. Tačiau mano vyras ją dievina. Tik jam tą sriubą tenka valgyti užpilamą iš pakelio. Nutariau šį nesusipratimą ištaisyti. Pabandžiau pagaminti vasarišką pomidorų siurbą pagal Beatą Nicholson. Didžiai mano nuostabai, ji patiko ir man.

Vasariška pomidorų sriuba
Reikės:
1 kg prinokusių pomidorų
~ alyvuogių aliejaus
2 valgomi šaukštai balzaminio acto
1 arbatinis šaukštelis cukraus
Juodųjų pipirų
1 česnakas
1 svogūnas
1 saliero lapkotis
1 nedidelė cukinija
~1 litrą daržovių ar vištienos sultinio
sauja šviežių bazilikų

Pomidorus supjaustome į keturias dalis ir dedame į kepimo skardą. Apšlakstome balzaminiu actu, aliejumi, apibrastome cukrumi, druska ir pipirais. Šalia sudedame luptas česnako skilteles ir viską kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. 
Pomidorams iškepus, imame puodą kuriame virsime sriubą, dedame ant jo sietelį ir per jį pertriname pomidorus taip, kad sietelyje liktų tik sėklos ir žievelės. 
Į keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Dedame saliero lapkotį ir dar šiek tiek pakepiname. Keptuvės turinį supilame į puodą. Cukiniją supjaustome kūbėliais ir taip pat dedame į puodą. Viską užpilame sultiniu ir verdame kol daržovės suminkštės. Daržovėms suminkštėjus viską sutriname trintuvu iki vientisos masės. Dedam pipirų ir druskos pagal skonį. Pabarstome šviežiais bazilikais. 

P.S. Vyrui sriuba pasirodė ,,kūdoka", tai pageidavo, kad kitą kartą sriuboje plaukiotų koks mėsos gabalas :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą