2010-08-18

Šokoladinis sūrio tortas

Jau keturi mėnesiai praėjo nuo sūnaus gimimo. Ta proga skanaujame šokoladinį sūrio tortą.

Šokoladinis sūrio tortas
Reikės:
450 gr juodojo šokolado
150 gr šokoladinių sausainių
800 gr sūrio ,,Philadelphia"
4 kiaušiniai
200 gr cukraus
150gr sviesto
Cukraus pudros

Sausainius sutrinti iki miltų ir gerai išmaišyti su 100 gr sviesto. Sausainių mase iškloti formą ir kepti 180 laipsnių temperatoroje apie 10 min.
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Šokoladą ištirpinti ant garų ir įdėti 50 gr sviesto.
Trynių masę gerai išmaišyti su sūriu, sudėti šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Sudėti iki standžių putų išplaktus baltymus.  Gautą masę supilti ant sausainių tešlos. Imti didesnę kepimo skadrą, pripilti į ją verdančio vandens ir įstatyti pyrago formą su gauta tešla. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Pyragui atvėsus, palaikyti jį šaldytuve ne mažiau kaip 3-4 valandas.

Šaltinis: Edim doma.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą