2010-08-13

Cannelloni su mėsos įdaru

Praeitame gyvenime matyt buvau kokia nors italė močiutė nuolat gaminanti naminius makaronus. Baisiai gi juos mėgstu. Šiuo metu ,,ant bangos" cannelloni. Tai tokie makaronai vamzdeliai. Juos gamina su įvairiausiais įdarais, pradedant mėsos ir baigiant varškės su špinatais. 

Šį kartą pietums gaminau su maltos mėsos įdaru. Receptas panašus kaip gaminant lazagne.

Cannelloni su maltos mėsos įdaru
Reikės: 
~500 gr maltos mėsos
1 pokelio canellonni makaronų
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 saliero stiebai
3 valgomi šaukštai pomidorų padažo
Prieskonių (labai rekomenduoju rūkytą saldžią papriką)
Petražolių, bazilikų ar kitokių žalumynų
~100 gr lydyto sūrio

Bešamelio padažui: 
~1 litro pieno
100 gr miltų
100 gr sviesto

Pirma pasigaminame Bešamelio padažą. Pakaitiname pieną iki užvirimo. Atskiroje keptuvėje išlydome sviestą ir dedame miltus. Maišome kol gauname košelę. Tą košelę dedame į pieną ir maišome tol kol nelieka gumulėlių. 

Svogūną, morką, salierą ir česnaką supjaustome ir šiek tiek apkepiname. Dedame maltą mėsą, prieskonius ir kepame kol iškeps. Kai mėsa iškepa, dedame pomidorų padažą ir paliekame atvėsti. 

Imame kvadratinę skardą aukšesniais kraštais, pilame šiek tiek Bešamelio padažo, kad padengtų visą dugną. Tada kempšame makaronus. Imame ne virtą cannelloni ir prikempšame įdaro. Prikimštus makaronus išdėliojame vienu sluoksniu ant padažo. Jei jūs turite dar prikimštų makaronų, tuomet ant pirmo sluoksnio užpilkite padažo, taip kad nesimatytų ir toliau dedate kitą sluoksnį. Paskutinį sluoksnį užpilate padažų ir kepate 190 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min. Jei makaronai nebus gerai apipilti padažu jie išeis kieti. Baigiant kepti apibarstyti mėgiamu sūriu ir dar pakepti kol sūris išsilydis ir apskrus. Ištraukus iš orkaitės dar 10-15 min duoti susistovėti. 

P.S. rūkytą papriką labai rekomenduoju pirkti ,,Užupio krautuvė". Aš pirkau štai tokias:

 

2 komentarai:

  1. Спасибо за рецепт! Мы купили такие каннеллони, оказалось, что на коробке нет рецепта приготовления, я все думала как же их приготовить... Теперь, благодаря Вам, знаю )))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Я рада, что помогла. Приятного аппетита :)

    AtsakytiPanaikinti