2008-08-12

Pasų poskyris


Kadangi atostogauju, todėl nusprendžiau laiką išnaudoti prasmingai ir nueiti užsisakyti pasą. Su viena ID kortele neišsiversi. O čia ir prasidėjo mano ilga kelionė. Norėdama pasitikrinti ar tikrai tas naujasis pasas kainuoja 100 Lt paskambinau į 118 (informacija telefonu), kad sujungtų su pasų poskyriu. Pirma staigmena, kad paskambinus į pasų poskyrio informaciją tenka klausytis elektroninės greitakalbe kalbančios moters įrašo ir spausti telefono klaviatūros mygtukus kokius tris kartus (čia iš tos serijos ,,jūs keičiate pasą- spauskite 1"). Vos spėjau užsirašyti sąskaitos numerį. Antra staigmena, visi pasų poskyriai Vilniuje persikėlė į Naugarduko gatvę.
Gerai... Laimė aš esu netoli. Antra staigmena- pati įstaiga. Naujas pastatas, prie kurio nėra vietos kur palikti mašiną, įeiti į pagrindinę salę ir pasiimti paso užsakymo anketą beveik neįmanoma, nes salėje ,,milijonas" gyventojų. Šiaip ne taip prasibraunu, užpildau lapą ir paspaudžiu mygtuką registracijos ekrane. Mano eilės Nr. 171. Informacijos tablo šviečia, kad dabar pakviestas tik 87 gyventojas! O mama mia... pralaukiau savo eilės gražias 2,5 valandos.
Reziumė. Gal senasis pasų poskyris geriau būtų likęs savo vietoje, nors ir senas, nutriušęs ir maldaujantis remonto, negu visi Vilniaus poskyriai sukelti į vieną, gražią, suremontuotą patalpą.

4 komentarai:

  1. Mano užuojauta. Įsivaizduoju, kokį smagumą apturėjai tiek laiko eilėje stovėdama.
    Aš pati ne vilnietė, bet girdėjau jau nemažai ir ne itin malonių atsiliepimų apie tą įstaigą.
    Tai vis tik, ar sulaukei?

    AtsakytiPanaikinti
  2. reikia užsirašyti iš anksto --papildomai nekainuoja,laukti nereikes visai

    AtsakytiPanaikinti
  3. jo suprantu va db kaj man rejkia daryti pasa 2men dukraj db tokia nesamone kad net neimanoma padaryti o kaukti reik bala ne mate kiek lajko geriau tikraj butu seni pasu poskirej ir grystu i savo vietas o ne i kazkoki naujasni ir sunkiaj pasiekema pastata as lb del to esu nepatenkinta suo pasielgymu musu valstibes...

    AtsakytiPanaikinti