2011-03-02

Bri II

Kažkaip antras įrašas apie sūrį Bri. Šį kartą pyragas su kriaušėmis ir sūriu Bri. Baisiai tinka prie vyno ar kaip užkandis.

Pyragas su kriaušėmis ir sūriu Bri
Reikės:
200 gr bemielės sluoksniuotos tešlos
2 prinokusios kriaušės
3 valgomi šaukštai varškės
1 valgomas šaukštas grietinės
70 gr sūrio Bri
70 gr kietojo sūrio
1 citrina
Džiovinti bazilikai
Juodieji pipirai, druska

Kepimo formą iškloti tešla. Varškę sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Varškės mase ištepti tešlą. Kriaušes nulupti, supjausrtyti skiltelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Kriaušes išdėlioti kepimo formoje. Sūrį Bri susmulkinti, išdėlioti ant kriaušių. Pabaigoje užtarkuoti kietąjį sūrį. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. 

Šaltinis: www.iki.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą