2010-10-19

Tortas ,,Persikas"

Mano galvoje nuolat sukasi milijonai minčių apie tortų gamybą ir noras tai išbandyti. Štai ir pasitaikė proga- sūnaus 6 mėnesių sukaktis. Šis tortas lipdytas iš kelių receptų ir išėjo toks bandomasis variantas.
Tortas ,,Persikas"
4 biskvitams reikės:
1 indelio kondencuoto pieno
1 kiaušinio
3 šaukštų grietinės
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
7 šaukštų miltų ( kitą kartą dėčiau daugiau nes tešla gavosi kiek per tiršta)

Viską sumaišome ir kepame kiekvieną biskvitą apie 10 minučių. Jei norite, kad keletas biskvitų būtų šokoladiniai, įmaišykite keletą šaukštų kakavos.

Pertepimui reikės:
800 gr 40% grietinės
1 šaukšto tirpintos želatinos
0.5 stiklinės cukraus pudros
Vaisių pagal skonį (galima visai nedėti)

Papuošimui reikės:
Didelio indelio koncervuotų persikų
200 gr tirpinto juodojo šokolado

Sviestiniam kremui aptepti tortui reikės:
0.5 indelio kondencuoto pieno
200 gr 82% ir daugiau sviesto

Kondencuotas pienas ir sviestas turi būti vienodos temperatūros (geriausia palikti abu per naktį virtuvėje ant spintelės). Sviestą plakame mikseriu ar virtuviniame kombaine kol pabals ir padvigubės. Tada plona srovele pilame kondecuotą pieną ir toliau plakame iki vientisos masės. Gauta mase lygiai apglaistome tortą, dedame į šaldytuvą. Kremui sustingus, puošiame pjaustytais persikais (ar kuo tik širdis geidžia) ir apšlakstome lydytu šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą