2010-10-13

Kišas arba pyragas su tunu ir šparaginėmis pupelėmis

Šį pyragą kepu jau seniai. Receptas labai paprastas ir leidžia varijuoti produktais ir fantazija. Kepu jį tuomet, kada į mėsą nebesinori žiūrėti :)
Pyragas su tunu ir šparaginėmis pupelėmis
Tešlai reikės:
250 gr miltų
125 gr sviesto
1 šaukštas grietinės
1 kiaušinis

Sviestą sutarkuojame, dedame grietinę, kiaušinį ir miltus. Viską išminkome ir tešlą dedame į šaldytuvą.

Įdarui reikės:
250 gr tuno savose sultyse (galiam naudoti ir koncervuotą lašišą)
100 gr parmezano sūrio (ar kito kieto sūrio)
150 gr šaldytų ar šviežių šparaginių pupelių
4 kiaušiniai
1 svogūnas

Svogūną nulupame, supjaustome kūbeliais ir pakepiname aliejuje. Pupeles apverdame 3 minutes, nukošiame ir dedame į keptuvę prie svogūnų ir dar šiek tiek pakepiname. 
Atskirame dubenyje dedame nukoštą tuną, kepintas daržoves, mušame kiaušinius, tarkuome 80 gr sūrio ir viską gerai išmaišome. 
Imame kepimui atsparų indą išklojame jau turima tešla. Tešlą subadome šakute. Pilame įdarą ir šauname į 180 laipsnių įkaitintą orkaitą 40 minučių. Prieš bebaigiant kepti apibarstome likusiu tarkuotu sūriu. 
Variacijos: 
Vietoje šparaginių pupelių galima dėti kitokių turimų daržovių, dėti keletą daržovių ar jų assorti. Kaip kam patinka. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą