Varškės ir pomidorų pyragas |
200 gr šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
180 gr pusriebės varškės
2 kiaušinių
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
Druskos, pipirų
4 pomidorų
Šviežio baziliko
Tešlą atitirpiname ir padarome tokį gabalą kokio norėsime, kad būtų pyragas. Vieno centimetro atsumu nuo krašti įpjauname per visą tešlą (kepant tie krašteliai gražiai pakils).
Varškę sumaišome su kiaušiniais, prieskoniais ir tepame ant tešlos apie 0.5 cm storio sluoksniu. Pomidorus supjausotome griežinėliais, dedame ant varškės ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaiteje kol apie 15-20 min. Iškepusį pyragą papuošiame šviežio baziliko lapeliais.
Šaltinis: B. Nicholson knyga ,,Metai Beatos virtuvėje"
Palmyra, pyragas labai labai skaniai atrodo - mielais sukirsčiau dabar gabalą :)
AtsakytiPanaikintiGavosi labai labai skaniai - nepagailekite tik prieskoniu! As dar imaisiau siek tiek kumpio kubeliu, kad vyrui sociau butu :)
Panaikinti