2011-02-03

Nauji metai, nauji batai. Arba Cannoli

Naujais metais reikia naujus darbus pradėti, išbandyti kažką nauja ar pasižadėti keletą pažadų sau. 
Štai vienas manau Lietuvoje nematytas receptas. Sicilietiškas deseras Cannoli. Nerealaus skonio, švelnumo ir tirpstančio burnoje malonumo desertas. 

Cannoli
20-30 cannoli reikės:
Tešlai:
450 gr miltų
50 gr cukraus
60 gr daržovių taukų (bet manau tiktų ir sviestas)
2 tryniai
1 puodelis balto sauso vyno

Įdarui:
450 gr ricotos sūrio
1 puodelis pieno
1 puodelis cukraus
2-3 valgomi šaukštai kukurūzų krakmolo

Visas dedamąsias dalis sumaišome, išminkome ir dedame į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms. 
Po to kočiojame apskritimus, vyniojame ant specialių formų cannoli gamybai (jei turite kažką panašaus namuose, galite vynioti ant jų. Svarbu, kad iškeptų tokie pailgi tešlos cilindrai) ir kepame įkaitintame aliejuje kol pagelsta. Paliekame atvėsti. 

Ruošiame įdarą. Cukrų, pieną ir krakmolą dedame į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies. Kai viskas susimaišo, dedame ricotos sūrį. Viską kaitiname apie 20 minučių ant vidutinės ugnies kol pradeda kilti burbulai ir masė sutirštėja. Puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame įdarą atvėsti. Jam atvėsus įdarą dedame į iškeptus tešlos cilindrus. 

Šaltinis: Brown eyed baker

5 komentarai:

  1. O tu turi tas specialias formas cannoli gamybai? Jeigu ne, butu idomu suzinoti, kokiu budu sugalvojai, kaip tokius cilindrus iskepti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm, labai skanus tavo tinklaraštis, vis ateinu seilės pavarvint :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu tas metalines formas. Bet esu maciusi kad kepa ant mediniu pagaliuku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O formas parsisiuntei ar Lietuvoje radai kazkur?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Deja, teko siustis is UK. Nes Lietuvoje tokiu nemaciau pirkti.

    AtsakytiPanaikinti