2010-06-01

Vasaros pradžia

Vasaros pradžios proga šventinė vakarienė. Pagrindiniam patiekalui paprastas, bet labai skanus patiekalas- vištienos apkepas pagal Liną Samėną.


Reikės:
4 vnt. bulvių
400 gr vištienos file
2 vnt salierų stiebų
1 vnt poras
300 ml vištienos sultinio
200 ml 35 proc. riebumo gietinėlės
100 gr kieto sūrio
~ šviežių čiobrelių
2 vnt. morkų
100 gr sviesto
150 ml balto vyno
~ druska, pipirai

Nuskustas bulves sudedame į verdantį vandenį ir verdame apie 4-5 minutes, ištraukiame ir atvėsiname.
Morkas, porus, svogūnus ir salierus supjaustome 1.5 cm dydžio gabalėliais, sudedame į gilią keptuvę ir kepiname svieste, kol lengvai apskrus.
Tada sudedame panašiais kubeliais pjaustytą vištieną ir troškiname, užpylę baltu vynu, pabarstę druska ir pipirais.
Pilame vištienos sultinį bei grietinėlę r troškiname, kol troškinys pradės tirštėti. jei troškinys per skystas, galite jį sutirštinti kukurūzų krakmolu arba miltų ir sviesto mišiniu.
Troškinį supilame į karščiui atsparų indą, ant viršaus dedame plonais griežinėliais pjaustytas bulves, tarkuotą sūrį, šviežius čiobrelius. Šauname į 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame kol apskrus ir bulvės bus minkštos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą