2009-12-16

Gruodis

Gruodis jau toks mėnuo kai švenčiam mano ir vyro gimtadienius, ateina Kalėdos ir Naujieji metai.

Šiais metais nusprendžiau vyro gimtadienio proga iškepti naują tortą. Šiek tiek pasižvalgius po blogus, susigundžiau Beatos kavos tortu. Viską atlikau griežtai pagal receptą. Nagi ir turiu pasakyti - visai neblogai pavyko. Toks maloniai nuteikiantis kavos skonis ir minkštas bei purus biskvitas. Štai ne tiek pavykusi torto nuotrauka.


Kadangi vyro gimtadieniui tortas pavyko. Nusprendžiau jį pakaroti lygiai po savaitės.

Recepte buvo nurodyta, miltus persijoti ne mažiau kaip 4 kartus. Tą kruopščiai ir atlikau. Miltų sijojimo dėka, biksvitai taip iškilo, kad teko juos pjauti per pusę ir iš planuotų 4 sluoksnių gavau 8 :) Taigi šį kartą nusprendžiau nesijoti, su ta mintimi, kad biskvitai ne taip iškils. Ir štai eksperimento pasėkmės. Biskvitai gavosi kietoki, o tortas ne minkštas ir maloniai nuteikiantis gomurį, bet kažkoks sprangus.

Taigi moralas- visada persijokite miltus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą