2008-12-02

Makaronai su baklažanais ir mocarela

Vakar nusprendžiau pataisyti subjurusią nuotaiką. Vienas iš geriausių būdų tai padaryti- valgio gaminimas. Pasiknaisiojau savo receptų lobynuose ir radau makaronų receptą. Ir štai rezultatas.
Makaronai su baklažanais ir mocarela.

Reikės:
1 kieto baklažano
2 česnako skiltelių
1 svogūnas
2 skardinės koncervuotų pomidorų
1 šaukšas balzamiko acto
4 šaukštai tirštos grietinės
Šviežių arba džiovintų bazilikų
200 gr mocarelos
400 gr makaronų ,,Vamzdeliai"
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje. Tuo tarpu supjaustome kūbeliais baklažaną, susmulkiname česnaką ir svogūną ir viską dedam į keptuvę kepti. Kepame apie 8 min kol baklažanai suminkštės. Tada dedame koncervuotus pomidorus (kitą kartą dėsiu tik vieną skardinę pomidorų, nes man pasirodė, kad šiek tiek per rūgštu). Papipirinam, padruskinam, įpilam šaukštą balzamiko acto ir kepame apie 15-20 min. Per tą laiką baklažanai turi visai suminkštėti. Pabaigoje dedame grietinę, bazilikų, jei reikia dar beriame druskos ir viska gerai išmaišome.
Nupylus nuo makaronų vandenį (nepamiršti palikti šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai), sumaišome makaronus su padažu, įpilame šlakelį vandens, kuriame virė makaronai. Gerai išmaišome. Dedame į lėkštę. Ant viršaus paplėšome mocarelos sūrio ir valgome, valgome, valgome .... :)

1 komentaras: