2008-10-15

Apple pie. Obuolių pyragas

Šiandien išbandžiau naują obuolių pyrago receptą. Nustebino tai, kad dedam manų, miltų ir jokių grietinių ir kiaušinių. Bet viskas iš pradžių:
300 gr miltų
300 gr manų kruopų
150 gr cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
8-9 obuoliai
100-150 gr sviesto
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir manus išmaišom (lieka birūs). Formą storai ištepame sviestu. Beriame vieną sluoksnį mišinio. Dedame tarkuotų obuolių sluoksnį ir taip masė-obuoliai-masė-obuoliai-masė. Ant viršaus dedam sviestą. Kepame apie 50-60 min. Štai paveikslėliai.

Today I decided make one strange apple pie. It is interesting, because you don't have use any eggs, cream or similar products. So, there is a receipt:
300 gr flour
300 gr semolina
150 gr sugar
1 teaspoon baking-powder
8-9 apples
100-150 gr butter.
You should take flour, semolina, sugar ant baking-powder mix together. Take baking tray and grease with butter. First layer mix of flour, semolina, sugar and baking-powder, second- settled apples, third-mix, fourth- apples, fifth- mix. Final action is to put butter on the pie. Put the pie into oven and bake a pie about 50-60 min.

So this is the process in pictures:
1. Obuolių sluoksnis. Apple layer

2. Paskutinis sluoksnis. Last layer

3. Sviesto sluoksnis. Butter layer

2 komentarai:

  1. O, kaip skaniai atrodo - reiks būtinai išmėginti:) Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. OOOooooo. koks fainas receptukas !!! kaip tik visko turiu po ranka ;) Būtinai išsikepsiu ;)

    AtsakytiPanaikinti