Tortas ,,Boružėlė" |
5 didelių kiaušinių
230 gr cukraus
230 gr miltų
65 gr aliejaus
1 didelis pokelis vanilinio cukraus
20 gr kepimo miltelių
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
200 gr sviesto
450 gr grietinėlės
2 pokeliai grietinėlės tirštiklio
50 gr kokoso drožlių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė patrigubės ir pabals. Beplakant supilti aliejų ir dar minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaisyti. Kepame keturis atskirus biskvitus 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min., kol vos paruduoja.
Grietinėlę išplakame su standikliu ir dedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokoso drožles. Išmaišius dėti į šaldytuvą 30 minučių. Po 30 min į sviesto ir kondencuoto pieno masę sudėti grietinelę ir išmaišyti.
Biksvitus sulaistyti vandens, citrinos sulčių ir cukraus sirupu. Biskvitus pertepti kremu ir tortą palaikyti šaldytuve bent porą valandų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą