2011-03-14

Spurgos. Arba prisiminti vaikystę

Atsimenu, kuomet vaikystėje mama kepdavo visokiausius gardumynus. Iki šių dienų, mano mylimiausias ir matyt labiausiai nusėdantis ant šonų (lyg mažai ko būtų ant tų šonų :)), desertas- varškės spurgos. Radau šaldytuve puskilogramį geros varškės, kurios galiojimo data rėkte rėkė, kad pastarąją reiktų greičiau suvartoti. Žinoma aš nepuoliau maišyti lietinių tešlos ir kepti lietinių blynų su varške. Kažkaip ir bandelių su varške nesinorėjo. Kaip visada, neatsispyriau spurgoms :) 

Varškės spurgos
Reikės:
500 gramų pusriebės varškės
3 trynių
1kiaušinio
5 valgomų šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
200 gramų miltų
1 kupinas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 litro saulėgrąžų aliejaus kepimui
Cukraus pudros pabarstymui

Varškę ištriname su tryniais, kiaušiniu, cukrumi ir druska. Dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkome. Rankomis arba šaukštais formuojame jums patinkančios formos spurgas ir kepame įkaitintame aliejuje kol paruduoja.

Šaltinis: Beatos virtuvė

2 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam niam, man mokyklą labiausiai primena :-D Riebios būdavo, bet kokios skanios, kol karštos... O taviškės skaniai atrodo dėl pudros gausumo, mmm...

    AtsakytiPanaikinti