2013-04-19

Kinų sriuba su shitaki grybais ir kiaušiniu

Vis bandydavau išvirti kinų sriubą, bet vis kažko pritrūkdavo. Netyčia internete užtikau vieną receptą ir vėl ryžausi pabandyti. Rezultatas pranoko lūkesčius, todėl tuo rezultatu dalinuosi su jumis.

Sriuba su shitaki ir kiaušiniu
Reikės:

  • šešių puodelių vištienos sultinio
  • šešių- aštuonių mirkytų shitaki grybų
  • svogūnų laiškų
  • kiaušinio
  • vieno valgomo šaukšto kukurūzų krakmolo
  • trijų valgomų šaukštų vandens
  • baltų maltų pipirų
Sultinį užverdame. Dedame į jį išmirkytus per naktį ir supjaustytus griežinėliais shitaki grybus. Užvirus sultiniui dedame krakmolą sumaišytą su vandeniu ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Gardiname prieskoniais- baltaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau, pipirų dėkite daugiau), dursko jei trūksta. Kiaušini išplakame atskirame inde ir lėtai pamašius sriuba supilame viską į puodą. Turi gautis kiaušinio gabalėliai. Pilame į lėkštę, pabarstome svogūnų laiškais. 

Šaltinis: http://www.steamykitchen.com/recipes

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą