2013-01-28

Savaitgalio blynai su rikota, citrina ir aguonomis

Pats laikas grįžti į eterį? Ar ne?
Šiais laikais tiek daug interneto komunikacijos įrankių, kad sunku visur spėti ir viską sudėti. Šiomis dienomis greičiausias būdas parodyti ką veikiu, tai nufotografuoti telefonu, paspausti ,,Share" ir tai jau ineternete. Bet ne bloge. Tikėkimės ši funkcijas atsiras artimu laiku.
O dabar blynai, blynai, blynai.


Blynai su rikota, citrina ir aguonomis
 Reikės:

o 6 dideli kiaušinių
o 1 1/2 puodelio rikotos sūrio
o 1/4 puodelio ištripinto sviesto
o 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
o 1/2 puodelio miltų
o 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
o 1/4 puodelio cukraus
o 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
o 2 didelių citrinų žievelės
o 1 valgomo šaukšto aguonų
o Aliejaus kepimui
1. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų.
2. Rikotą, ištirpintą sviestą, kiaušinio trynius ir vanilę suplakame kartu atskirame dubenyje.
3. Kitame dubenyje persijojame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žievelę ir aguonas. Šią masę sumaišome su rikotos mase.
4. Dalį baltymų masės įmaišomei į rikotos masę. Tuomet sudedamei likusius baltymus ir išmaišomei.
5. Kepame keptuvėje ant aliejaus kol paruduos.

Patiekiame su cukraus pudra ar klevų sirupu.


 Šaltinis: http://www.marthastewart.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą